maandag 10 september 2018

Voor spek en bonen één rondje RUN Winschoten.

Twee dagen na de 6 uur van Deventer raakte ik geblesseerd aan mijn linker voet, vermoedelijk een stressfractuur, zoals in begin dit jaar, maar nu een ander, naastliggend middenvoetsbeentje. Dit keer was het volgens mij wel wat erger want de voet was op een gegeven moment ook duidelijk verdikt en opgezet geworden. Gedurende 8 weken nadien had ik 0,0km's gelopen en gelukkig was er wel verbetering te zien maar tot dan toe voelde het nog niet helemaal goed. Een paar weken voor de RUN liep ik namelijk als proef een paar keer een stukje afwisselend 3 min. gewandeld en 1en1/2 - 2 min. gejogd en dat was lang zat, meer voelde gewoon niet goed. Voor verder herstel was er duidelijk meer tijd nodig. Voor mij zat er dit jaar dus geen deelname aan de RUN Winschoten (niet 1 rondje, zelfs niet voor 1/2 rondje, zo schatte ik vooraf in).
Ik zou wel als toeschouwer/supporter aanwezig zijn.

Maar toch kriebelde het en voelde ik zin in om met mijn loopmaatjes in het startvak te staan en maximaal 1 rondje afwisselend te joggen/lopen en te wandelen.



Dus zo stond ik zaterdag 8 september 2018 toch aan de start bij Run Winschoten, voor de 5e keer op rij.
Het startschot en de 'Let's go RUN' klonk.
En daar gingen we.



Rondje in 1:22 volbracht. Toch niet slecht, ik had gedacht er langer over te doen.

Later op de dag/avond als supporter langs het parcours de 100km. lopers aangemoedigd. En natuurlijk voor en na gesocialised met deze en gene, dat is part of the fun.

-- Bij leven en welzijn ben ik volgend jaar weer gewoon bij de volgende editie, maar of ik dan 10 rondjes zal volbrengen is nog maar net de vraag (en de uitdaging)? 100K binnen 12 uur is voor mij geen vanzelfsprekendheid en daar ga ik nog ff niks over zeggen, of plannen. Eerst volledig herstellen en voorzichtig opstarten, daarna pas weer iets van trainen en geen andere of dezelfde blessures oplopen.

En oja, dit weekend ook vanuit Camping Wedderbergen (waar we wederom onze overnachtingen hadden geboekt i.v.m. de RUN) wat in het Groningse land rondgetuft.
Zaterdag overdag boven Groningen bij huiskamercafe Westerwijtwerd van de koffie met poffert genoten.
Zondag wat meer de zuid-oost punt van Groningen aan gedaan. Heel ander landschap.
Leuk weekendje geweest, zo alles bij elkaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten